WEDSTRIJD Real Noorderwijk - Futsal Topsport Antwerpen  2 - 0  (2-0)

DATUM 31-03-2017  21:15

DOELPUNTEN 6' Moussaoui 1-0, 7' El Kharroubi 2-0

VERSLAG Real Noorderwijk speelde vrijdag zijn laatste thuiswedstrijd tegen FT Antwerpen. Hiervan werd nog nooit gewonnen. Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van de spelers Kherouach, El Kharroubi, Salhi en T2 Bart Michiels. Zij gaan volgend seizoen elders aan de slag en Real wenst hen nog veel succes in de verdere toekomst. Noorderwijk heeft ondanks het mindere seizoen een nog altijd zeer sterke thuisreputatie en geen enkele topclub komt hier naar toe met een gerust hart. Dus ook Antwerpen niet. Coach Gessner had zijn volledige kern ter beschikking op El Hattach na.

De wedstrijd begint furieus en beide teams gaan voor winst en aanvallend voetbal. Talhaoui moet al in de eerste minuut redding brengen op een goed schot. De thuisploeg reageert meteen en ook de bezoekende doelman brengt redding met zijn voet op een schot van Moussaoui. Na vele mooie aanvallen van beide teams komt Real op voorsprong. In de 6’ werd Moussaoui mooi vrijgespeeld en deze zet de 1-0 op het scorebord. Antwerpen was nog niet goed bekomen en weer was er een knappe aanval van de thuisploeg. El Kharroubi prikte de bal tegen de netten, 2-0 na zeven minuten. Real Noorderwijk was op dreef. Bij de thuisploeg staat er een collectief op het terrein dat vol voor de overwinning willen gaan. Elke speler is top vanavond en Antwerpen heeft het zeer lastig. Als de bezoekers dan toch door de verdediging kon glippen stond onze ”Beer” Talhaoui paraat om zijn klasse te tonen. Zo was het een zeer aangename eerste helft die eindigt met een 2-0 ruststand. Te weinig voor het getoonde spel, Real trapte nog driemaal op het doelhout en miste nog een kans die elke opa zou binnentrappen. Maar de toeschouwers hadden genoten.

Tweede helft een zelfde spelbeeld, maar Antwerpen nu vol opzoek naar de aansluitingstreffer en Real dat zeer regelmatig counterde of zelfs de bal ongrijpbaar maakte voor de bezoekers. Neesen moest nog eens aan de noodrem gaan hangen en ook keeper Zemmouri moest stevig ingrijpen wanneer Noorderwijk op weg was naar een derde doelpunt. Beide spelers kregen hiervoor trouwens een terechte gele kaart. Real speelde wervelend, werd in verdediging gedrongen maar echt gevaar kwam er nooit en de tegenprikken bleven aarts gevaarlijk. Zo eindige de wedstrijd met een mooie en oververdiend 2-0 op het scorebord.

Real Noorderwijk staat ondanks een minder seizoen toch maar op een gedeelde zesde plaats en moeten voor de laatste wedstrijd naar Malle. KK Malle-Beerse moet winnen om de playoffs te halen. Het belooft een mooie en spannende laatste competitiewedstrijd te worden.

BRON: Sportbeat.be